Kwetsbare stoffen strijken Bedrijfskleding Westland

Kwetsbare stoffen strijken

Kwetsbare stoffen strijk je aan de binnenkant op lage temperatuur. Je kunt de stof ook beschermen met een theedoek. Of je houdt het strijkijzer iets boven de stof en strijkt het met de hand glad.

Opdruk of pailletten

Strijk stoffen met opdruk of pailletten aan de binnenkant. Anders kan het wasgoed de strijkzool beschadigen.

Zijde

Strijk zijde aan de binnenkant. Kunstzijde moet je egaal bevochtigen en niet besproeien, want dat geeft vlekken. Onbewerkte zijde kun je het beste droog strijken.

Breiwerk

Breiwerk kun je beter niet strijken. Wil je dit toch, beweeg je strijkijzer dan niet over de stof, dan trek je de vorm uit het breiwerk. Zet het strijkijzer op een gedeelte van het kledingstuk, haal het weg en zet het weer op een ander gedeelte.

Dubbele stof

Kragen, manchetten, zomen en andere dubbele stoffen kun je het beste eerst aan de binnenkant strijken. Met een extra stoomstoot worden ze goed glad.
Mouwen

Sommige strijkplanken hebben een speciaal ‘mouwdeel’ waar je een mouw omheen kunt doen om deze te strijken. Als je strijkplank dat niet heeft, kun je bijvoorbeeld een handdoek oprollen en die in de mouw stoppen.
Plooien

Voor het strijken van plooien kun je met een paperclip de plooi voorzichtig vastzetten. Begin vervolgens aan de onderkant met strijken en strijk de plooi van binnen naar buiten.

 

Kwetsbare stoffen strijken Bedrijfskleding Westland

Kwetsbare stoffen strijken Bedrijfskleding Westland

Comments are closed.